Utiliteitsdeuren 30 minuten brandwerend

Onze 30 minuten brandwerende variant, een deur van hoogwaardige kwaliteit welke naast de brandwerende eigenschappen diverse mogelijkheden kent. Groot voordeel van deze variant is dat de deur in extreem grote afmetingen gemaakt kan/mag worden, waardoor maximale ontwerpvrijheid is gewaarborgd. Naast de standaarduitvoering kent de deur tal van varianten als het gaat om geluidswering, stralingswering, vochtwering en afwerkingsniveaus.

Brandwerende deuren 30 minuten als oplossing voor binnendeuren van bedrijfspanden

Gebouwen moeten volgens de wet voldoen aan brandveiligheidseisen. Deuren zijn een belangrijk onderdeel van de voorschriften en vooral voor de utiliteitsbouw is het essentieel, en zelfs verplicht, om de juiste brandwerende deuren in te zetten. Naast veiligheid van mensen is een brandveilig gebouw ook essentieel voor de continuïteit van de bedrijfsvoering.

30 minuten brandwerende deuren hebben een minerale vezelvulling. Deze deuren worden onder andere toegepast als binnendeuren in een bedrijfspand. In de bewerking van deze brandwerende deuren is een grote variatie mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan inbouwdrangers, panelen en glasopeningen. Ook is een combinatie van 30 minuten brandwerende deuren mogelijk met bijvoorbeeld stralingswerende en/of geluidswerende deuren. Afhankelijk van het type utiliteitsgebouw en het projectplan geven wij een passend advies.

Het productieproces van BPZ

Het productieproces begint met u. Als álle gegevens van de opdracht zijn verstrekt en akkoord zijn bevonden, begint bij BPZ de werkvoorbereiding. Door de nauwe samenwerking met u als klant en de specialisten op onze afdelingen, kunnen wij de focus leggen op flexibiliteit, snelheid en leverbetrouwbaarheid van de deuren, kozijnen, het bijkomende hang- en sluitwerk en de uiteindelijke leveren en montage. Met het Digimate montageconcept is BPZ-voorloper in de markt. Inmiddels is onze organisatie zo'n 15 jaar actief met deze digitale inmeting en bewerking van deuren. Deuren worden uniek genummerd op de plattegronden, waarna ze bewerkt worden in onze eigen deurbewerkingsfabriek in Assen. In deze fabriek wordt de deur middels één van de drie CNC gestuurde machines volledig gefreesd volgens de contouren van het kozijn en wordt het hang- en sluitwerk zoveel mogelijk reeds in de deur aangebracht. De deur wordt vervolgens (gestapeld per bouwdeel) getransporteerd naar de bouwlocatie, waarna ze door eigen monteurs op de bouw worden afgehangen en afgemonteerd. Dit waarborgt een uiterst snelle montage en reduceert de kans op beschadigingen. Daarnaast; een montagewijze welke aansluit op steeds groter wordende invloeden van de ARBO-wetgeving.

Wat u van BPZ mag verwachten

Binnen de utiliteitsbouw heeft BPZ een sterke reputatie opgebouwd. Wij leveren deuren van hoge kwaliteit, die we samen met gerenommeerde partners produceren. Wij kijken naar het totaalconcept en stemmen ons advies hierop af. Binnen ons aanbod utiliteitsdeuren bieden wij een variatie aan mogelijkheden, waarbij we rekening houden met hang- en sluitwerk wat aansluit bij het type deur wat nodig is. Van conceptontwikkeling tot installatie kunt u op ons rekening. Neem contact met ons bevlogen team van specialisten op om inzicht te krijgen hoe wij u kunnen adviseren en begeleiden bij uw project.

UTILITEITSDEUR - 30 MINUTEN BRANDWEREND IN DE PRAKTIJK

Brandwerend Deze deur kent standaard een brandwerendheid van 30 minuten. Als enkele deur is een maximale hoogte van 2800 mm en een maximale breedte van 1472 mm haalbaar. Als dubbele deur mag de deur maximaal 2692 mm hoog en 1422 mm breed zijn.
Geluidswerend Deze deur kent standaard een geluidswering van Rw 29 dB, desgewenst is het mogelijk om deze variant te leveren in geluidswaardes van Rw 32, 35, 38, 40 of zelfs 42 dB.
Inbraakwerend Deze deur is verkrijgbaar in een inbraakwerende variant, waardoor de deur voldoet aan weerstandklasse II.
Inpandige voordeur Deze deur is geschikt als inpandige voordeur. Voor omgevingen met sterke temperatuurverschillen kan daarbij zelfs gekozen worden voor diverse vormstabiele oplossingen.
Rookwerend Deze brandwerende variant kent tevens een rookwerendheid van 45 minuten.
Stralingswerend Voor stralingsgevoelige ruimten (bijv. MRI-ruimtes in ziekenhuizen) kunnen wij de deur uitvoeren met loodinlage, waardoor de deur geschikt is voor ruimtes met röntgenstralen.
Vochtwerend In ruimtes waar vocht een probleem kan zijn, zijn er mogelijkheden de deur daarvoor een extra bescherming te geven. Vraag naar de mogelijkheden.
Frank Luth

"WIJ ZORGEN TELKENS VOOR EEN PASSENDE OPLOSSING!" Frank Luth - Renovatie, service & onderhoud

Neem contact met ons op! keyboard_arrow_right