Hang- en sluitwerk

Om een totaalconcept te kunnen leveren is een goed en gedegen hang- en sluitwerkpakket een basisvereiste. Met onze eigen hang- en sluitwerkspecialisten zijn wij in staat om hoge kwaliteit te leveren en u te ontzorgen van A tot Z.

Hang en sluitwerk deuren van hoge kwaliteit

Kiest u voor onze hoogwaardige deuren, dan kunt u niet zonder degelijk hang- en sluitwerk. Worden bijvoorbeeld de scharnieren en het deurbeslag niet goed afgesteld op de situatie eisen, dan voldoet uw deur niet aan de voorgeschreven regelgeving. Juist om die reden kiezen wij bij BPZ voor hoogwaardig hang- en sluitwerk van betrouwbare leveranciers. Zo is er voor ieder project een passend hang- en sluitwerkpakket samen te stellen, geheel tot wens van de daar opgestelde regelgeving en eisen van de klant/bewoners.

BSW Scharnieren

Een scharnier wordt veelal onderschat. Bij BPZ wordt het scharnier echter gezien als een van de belangrijkste onderdelen van het hang- en sluitwerk. Mede door deze gedachte heeft BPZ gekozen voor een scharnier uit de Duitse Breuer & Schmitz (BSW) fabrieken. Dit oerdegelijke scharnier heeft zich de laatste jaren bewezen als kwaliteitsproduct. BPZ staat achter deze kwaliteit en verkiest dit scharnier als haar standaard.

In samenwerking met BSW zijn er voor BPZ een aantal aanpassingen gedaan aan het standaard scharnier, waardoor het product compleet is afgestemd op het BPZ-concept. Mede door deze samenwerking geven wij 6 jaar garantie op de door ons toegepaste scharnieren en bent u derhalve verzekerd van de allerbeste kwaliteit op de Nederlandse markt. Daarnaast zijn onze scharnieren brandwerend getest en hebben ze zich uitvoerig bewezen in een duurtest die garant staat voor 1.000.000 bewegingen!

Sloten en cilinders

Ook in het segment sloten en cilinders heeft BPZ een duidelijke keuze gemaakt. Zo wordt er in de utiliteitsbouw nadrukkelijk gekozen voor sloten uit de BPZ Topline collectie. Deze sloten van Duitse makelij zijn geheel aangepast op de wensen vanuit BPZ en haar klanten. Naast oerdegelijk, zijn deze sloten zeer geschikt voor projecten waar er net iets meer wordt gevraagd van de deur en het hang- en sluitwerk. Zo zijn onze sloten getest op 1.000.000 bewegingen. Dit zorgt voor een uniek, maatwerk product welke enkel te verkrijgen is bij BPZ. Op de BPZ Topline collectie ontvangt u standaard 6 jaar projectgarantie.

Voor de cilinders heeft BPZ een waardige partner gevonden in Ankerslot, de enige cilinderfabrikant van Nederland. Deze in Enschede gevestigde fabrikant en leverancier staat bekend om haar robuuste, duurzame en gebruiksvriendelijke cilinders. Elk project bij BPZ is uniek en iedere klant heeft andere wensen. Of het nu gaat om utiliteitsbouw, de zorg of een financiële instelling, per project moet opnieuw worden gekeken naar de verschillende complexe situaties. In samenwerking met één van de hang- en sluitwerkspecialisten van BPZ kan elke klant worden voorzien van gelijksluitende setjes of worden er complexe sluitplannen ontwikkeld. Door gebruik te maken van de producten van Ankerslot, kan BPZ haar klanten voorzien van een cilinder dat uitgerust is met flexibele veiligheidsniveaus, een hoge mate van inbraakwerendheid en een antipaniekfunctie. Zo zijn alle cilinders, afhankelijk van het cilinderprofiel, leverbaar in 0, 2 en 3 sterren* in een sluitsysteem! (Keurmerk SKG** of SKG***)

Deurgarnituur: Hoppe deurbeslag

Onze toonaangevende partner voor deurbeslag is het mooie Duitse bedrijf Hoppe. Hoppe is een familiebedrijf wat al jaren designelementen ontwikkelt en produceert. BPZ en Hoppe vinden elkaar op het gebied van innovatie en dat maakt ons samen een ijzersterk team. Met Hoppe als partner aan onze zijde denken we op de lange termijn en nemen daarin mee de ontwikkelingen op de markt, de steeds slimmere technologieën en de wensen van de klant. Wij eisen resultaat van onze partners en zoeken daarom partijen die perfectief bieden, zoals Hoppe dat doet.

Deurdrangers en vloerveren

Voor onze deurdrangers kiezen wij standaard voor het BPZ-programma. Dit uiterst complete leveringsprogramma kent vele varianten qua deurdrangers, automatiek en vloerveerconstructies. Ook hierin hebben wij echter een aantal keuzes gemaakt om het voor u als klant/eindgebruiker gemakkelijk te maken. Deze keuzes vertalen zich in een eigen voorraadpositie m.b.t. onderdelen en producten. Daarnaast zijn onze monteurs gecertificeerd m.b.t. de installatie en implementatie van automatische systemen van GEZE en ook hierin kunnen wij u een compleet leveringsprogramma aanbieden. De GEZE-deurdrangers, waar wij mee werken, zijn voorzien van moderne sluittechnieken die afgestemd kunnen worden op ieder type deur. Doordat GEZE een uitgebreide variatie in deursluittechniek biedt, weten we in samenwerking voor elk B2B project passende technische oplossingen te bieden. Hierbij kunt u denken aan drangers met een rookschakelcentrale, elektromechanische vastzetting of met “freeswing” vrijloopfunctie.

Valdorpels

Ook qua geluidswerende en brandwerende valdorpels heeft BPZ duidelijke keuzes gemaakt. Voor onze deuren worden standaard Duitse kwaliteitsvaldorpels van Athmer toegepast. Dit kwaliteitsmerk kenmerkt zich door een hoge geluidswaarde (standaard Rw 51 dB), is standaard rook- en brandwerend en getest op 1.000.000 bewegingen.

Waar conventionele valdorpels vaak een uitslag kennen van slechts 12 mm is deze valdorpel standaard geschikt tot een maximale uitslag van 20 mm en door toepassing van een zeer flexibel siliconenrubber geschikt voor nagenoeg elke situatie.

Automatische valdorpels

Bij het sluiten van de deur wordt, door middel van het bedieningsmechanisme aan de scharnierzijde, de valdorpel naar beneden gedrukt. Hierdoor ontstaat een rook-, tocht-, geluid- en brandwerende afdichting van de onderzijde van de deur.

Brandwerende valdorpels

Een valdorpel is in veel gevallen multifunctioneel. In gesloten toestand wordt de kier onder de deur volledig afgesloten door de valdorpel. Dit komt niet alleen ten goede van de geluidswerendheid, maar zorgt ook voor een afdichting tegen vuur en gevaarlijk rookgassen. Een ijzersterke combinatie van eigenschappen, onzichtbaar verwerkt in uw deur!

Toegangscontrole

Op het gebied van toegangscontrole kan BPZ u ook van dienst zijn. Onze organisatie kent diverse dealers van elektronische toegangssystemen. Salto Systems is hierin een partner van formaat en biedt voor iedere situatie een oplossing voor uw toegangsprobleem. Daarnaast beschikt onze leverancier Maasland Security over een grote voorraad elektronische componenten, om uw toegangscontrolesysteem zo sluitend mogelijk  te maken. Geen systeem is gelijk, ervaring en kennis van deze producten is daarom van groot belang om juiste keuzes te maken. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Deurnaalden

Deurnaalden hebben als functie de ruimte tussen dubbele deuren af te dichten. BPZ heeft, in samenwerking met producent Alprokon, de perfecte deurnaald ontwikkeld. Onze leverancier Alprokon onderscheidt zich in een functioneel design met duurzame techniek. Daarmee biedt Alprokon, als betrouwbaar en deskundig partner, een unieke oplossing voor ieder project. De door BPZ en Alprokon ontwikkelde deurnaald is niet alleen schitterend in design, maar ook nog eens ontzettend vriendelijk in gebruik. De deurnaalden zijn verkrijgbaar voor verschillende type deuren en ze zijn snel leverbaar!

Wat u van BPZ mag verwachten

Als totaalleverancier van zowel deuren als hang- en sluitwerk, vindt u in BPZ dé deurenspecialist die garant staat voor een zeer hoog serviceniveau. Door mooie samenwerkingen met gerenommeerde hang- en sluitwerkpartners zoals Athmer, Ankerslot, GEZE, Salto Systems en Alprokon, biedt BPZ van advies tot oplevering uitstekende kwaliteit. Wilt u uw pand opnieuw inrichten, loopt u vast met regelgeving en toe te passen producten bij aanvang van een nieuw project? Neem dan contact op met BPZ. Een team van bevlogen en getalenteerde specialisten adviseert, ondersteunt en ontzorgt u graag bij uw project.

Romke Scharringa

"FLEXIBEL EN BETROKKEN BIJ IEDER PROJECT!" Romke Scharringa - Projectadviseur h&s werk

Neem contact met ons op! keyboard_arrow_right