Utiliteitsdeuren 90 minuten brandwerend

Voor extreme situaties waarin extra eisen worden gesteld aan brandwerendheid, heeft BPZ een aantal 90 minuten deuren in haar programma. Deze deuren (getest in stalen kozijnen) zijn leverbaar in een enkeldeurs en dubbeldeurs uitvoering en kennen in die hoedanigheid een maximale afmeting van 2358x1080 mm (enkeldeurs) en 2737x1091 mm (dubbeldeurs). Het grote voordeel van de dubbeldeurs variant zit hem naast de efficiënte opbouw ook in het niet hoeven toepassen van brandwerende deurnaalden. De tussenoplossing is verwerkt in het deurblad.

Brandwerende deuren 90 minuten als oplossing voor extreme situaties

Voor situaties waar bovengemiddelde hoge eisen gesteld worden aan de brandveiligheid, hebben wij 90 minuten brandwerende deur-oplossingen. Naast de brandwerende eigenschappen is ook dit een deur met meer bewerkingsmogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan het toepassen van deurdrangers, valdorpels en glasopeningen. De brandwerendedeuren 90 minuten zijn leverbaar in een dikte van 69 mm en kan gecombineerd worden met andere eigenschappen (rookwerend, brandwerend, stralingswerend, inbraakwerend, etc.).

Om schade bij brand te beperken en een veilige vluchtweg te bieden aan de personen in een pand, is het van groot belang dat de gekozen deuren voldoen aan de meest recente eisen.

Een brandwerende eis van 90 minuten is extreem, maar is zeker niet zeldzaam en komt voor in verscheidene situaties. Zo kunt u denken aan projecten bestaande uit hoogbouw, ondergrondse parkeergarages en kelders.

Het productieproces van BPZ

Als álle gegevens van de opdracht door u zijn verstrekt en akkoord zijn bevonden, begint bij BPZ de werkvoorbereiding. De specialisten van BPZ werken nauw samen met u als klant. Doordat we communicatielijnen kort houden kunnen we focus leggen op snelheid, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid van de brandwerende deuren, kozijnen, het hang- en sluitwerk wat tot de producten behoort en de uiteindelijke levering en montage. BPZ hanteert het Digimate montageconcept waarmee we voorloper zijn in de markt. We werken inmiddels zo’n 15 jaar met deze digitale inmeting en bewerking van deuren. Deuren worden uniek genummerd op de plattegronden, waarna ze bewerkt worden in onze eigen deurbewerkingsfabriek in Assen. In onze fabriek wordt de deur middels één van de drie CNC gestuurde machines volledig gefreesd volgens de contouren van het kozijn en wordt het hang- en sluitwerk zoveel mogelijk reeds in de deur aangebracht. De deur wordt vervolgens (gestapeld per bouwdeel) getransporteerd naar de bouwlocatie, waarna ze door eigen monteurs op de bouw worden afgehangen en afgemonteerd. Onze werkwijze waarborgt een uiterst snelle montage en reduceert de kans op beschadigingen. Daarnaast; een montagewijze welke aansluit op steeds groter wordende invloeden van de ARBO-wetgeving.

Wat u van BPZ mag verwachten

Als B2B deurenspecialist heeft BPZ een onberispte reputatie opgebouwd binnen de utiliteitsbouw. Met ons aan uw zijde kiest u voor een specialist die naar het totaalplaatje kijkt en advies op maat levert. Met een in-house productieproces, een betrokken en specialistisch team en gerenommeerde partners binnen de branche garanderen we de hoogst haalbare kwaliteit in zowel product als service. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

UTILITEITSDEUR - 90 MINUTEN BRANDWEREND IN DE PRAKTIJK

Brandwerend Deze deur kent standaard een brandwerendheid van 30 minuten. Als enkele deur is een maximale hoogte van 2800 mm en een maximale breedte van 1472 mm haalbaar. Als dubbele deur mag de deur maximaal 2692 mm hoog en 1422 mm breed zijn.
Geluidswerend Deze deur kent standaard een geluidswering van Rw 29 dB, desgewenst is het mogelijk om deze variant te leveren in geluidswaardes van Rw 32, 35, 38, 40 of zelfs 42 dB.
Rookwerend Deze brandwerende variant kent tevens een rookwerendheid van 45 minuten.
Oeds Kuipers

"ONTZORGEN VAN BEGIN TOT EIND!" Oeds Kuipers - Accountmanager

Neem contact met ons op! keyboard_arrow_right