Verkiezing DOVHJ 2017

Verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar 2017

Drenthe kent ruim 40.000 ondernemingen. Ondernemingen in vele soorten en maten. Van ondernemingen met omzetten van vele tientallen miljoenen en honderden werknemers tot startende ondernemingen met zeer kleine winstmarges en met geen of slechts 1 of 2 personeelsleden. Allemaal of althans bijna allemaal worden ze geleid door hard werkende, enthousiaste, gedreven en bezielde ondernemers.
 

Finalisten DOVHJ 2017 bekend!

Op woensdagavond 4 oktober zijn de drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar 2017 bekendgemaakt: BPZ (Bouwprodukten Zomer), Waterking uit Tynaarlo en Resato uit Assen. Het trio kwam van de negen genomineerden als beste uit de bus. Eén van hen zal op donderdag 16 november in De Nieuwe Kolk te Assen worden uitgeroepen tot winnaar van de Drentse Onderneming van het Jaar 2017.

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis van Coevorden hielden alle genomineerden woensdagavond een korte pitchpresentatie. Op basis van vooronderzoek en de pitchpresentaties maakte de jury uiteindelijk haar keuze. Juryvoorzitter Eric Zwart, in het dagelijks leven directeur Bedrijven bij Rabobank Assen en Noord-Drenthe, liet weten dat het dit jaar opnieuw een moeilijke beslissing was. “De negen genomineerden zijn allemaal bezig met innovatie en duurzaamheid én hebben oog voor hun personeel. Ze zijn stuk voor stuk een visitekaartje voor de provincie.”
 

BPZ

“We zijn hartstikke blij met onze finaleplek!” vertelt een zichtbaar verheugde Matthijs Zomer. “Vijfenveertig mensen hebben hier keihard aan gewerkt. Dit is echt de kroon op ons werk. Dat we dít samen bereikt hebben.” Op de vraag hoe hij de weg naar de finale ziet, antwoordt hij lachend: “We hebben het hartstikke druk, maar hier maken we zeker tijd voor. Die finale wordt een bijzondere dag!”
 

Waterking

Ook Waterking ontving vol trots de finaleplek. “Dit is enorm belangrijk voor ons bedrijf, maar vooral voor onze medewerkers!”, aldus Jakob Knoop. “Wij kunnen het niet alleen, we doen dit echt  met elkaar. Dat vind ik ook het mooie aan deze prijs, hij is echt voor de hele onderneming.” De finale op 16 november ziet Knoop wel zitten: “Als je zo ver bent gekomen, heb je nog maar één doel: winnen. Dus daar gaan we voor!”
 

Resato

“Dit is niet alleen een waardering voor ons bedrijf, maar vooral ook voor al onze mensen die kei en keihard werken”, reageert Rob Castien vol enthousiasme. “Echt fantastisch, dat dit nu ook door mensen van buiten de deur wordt gezien. We hebben tot nu toe heel bescheiden gereageerd. Maar nu we bij de laatste drie zitten, mogen we los op social media! Het is tijd voor meer aandacht binnen de onderneming en daarbuiten. Wij zijn apetrots!”

 

Finale De Nieuwe Kolk

Op 16 november werd op de finaleavond in De Nieuwe Kolk bekend gemaakt wie van deze drie finalisten uiteindelijk de titel Drentse Onderneming van het Jaar 2017 mocht dragen. 

Resato International, de hogedrukexpert, ging er met de winst vandoor. “Voor ons is het een eer om deze prijs te mogen winnen en het is geweldig om te zien dat onze regionale inspanningen voor kennisontwikkeling en economie in Noord-Nederland zichtbaar zijn ", zegt Rob Castien na de ceremonie.

De ceremonie startte met veel enthousiasme van alle genomineerde bedrijven. Naast BPZ en Resato was ook Waterking, een producent van amfibische graafmachines, goed vertegenwoordigd. Met ongeveer 200 toeschouwers in de zaal en vele kijkers via de livestream nam de spanning toe tijdens het vertonen van de bedrijfsfilms, die speciaal voor het evenement gemaakt waren, en de korte interviews met elke finalist. Benieuwd naar de inbreng van BPZ? Bekijk de korte film hieronder! 

Een mooie tweede plek!

En een ervaring rijker! Ondanks het net mislopen van de felbegeerde titel, mocht dat de pret niet drukken bij BPZ. Collega's hadden voorbereidingen getroffen en wisten weer op een ludieke wijze blijken dat iedereen trots was op de behaalde resultaten. Wilt u ook zien hoe bij BPZ een directeur verrast wordt, na de finaleavond van Drentse Onderneming van het Jaar 2017? Je ziet het in de volgende film: