Utiliteitsdeuren 0 minuten brandwerend

In de utiliteitsbouw vragen deuren vaak om meer aandacht dan woningbouwdeuren. Deze range utiliteitsdeuren bestaat uit verschillende gradaties van brandwerendheid en heeft een tal van andere mogelijkheden. Zo is iedere utiliteitsdeur volledig naar wens te voorzien van eigenschappen die uw veiligheid en die van de eindgebruiker garandeert. Zo kan een 0 minuten brandwerende utiliteitsdeur voorzien worden van vochtwerende eigenschappen. Moet daarnaast ook nog een bepaalde geluidseis worden gehaald, dan wordt de deur voorzien van een speciale geluidwerende vulling. Een utiliteitsdeur is op deze manier voor iedere situatie samen te stellen. Of het nou gaat om brandwering, vochtwering, inbraakwering, stralingswering, rookwering of, niet geheel onbelangrijk, geluidwering.

Wat zijn Utiliteitsdeuren?

De utiliteitsbouw betreft veelal gebouwen die geen woonbestemming hebben. Denk bijvoorbeeld aan kantoorgebouwen, overheidsgebouwen, scholen, fabrieken en zorginstellingen. Dit soort projecten vragen om andere materialen en bouwtechnieken, omdat het gebruik afwijkt van particulieren gebouwen. Er wordt doorgaans veel meer van een deur gevraagd in de utiliteitsbouw. Dit is o.a. afhankelijk van de functie van het gebouw. Als B2B deurenspecialist hebben wij veel kennis van de verschillende utiliteitsdeuren en kunnen wij specialistisch advies bieden.

Brandwerende deuren

Aan de buitenkant zijn brandwerende deuren als elke andere deur. De binnenkant maakt ze echter anders. De vulling van de deur bepaald de mate waarin de deur brandwerend is. Zo heeft een standaard 30 minuten brandwerende deur een vulling van minerale vezelvulling. Een 60 minuten brandwerende deur heeft hogere isolatiewaarden, om langer bestendig tegen brand te zijn. Hier wordt dan ook speciale minerale vezelplaat toegepast met een hogere volumieke massa.

Welke brandwerende deur heb ik nodig?

Een groot (bedrijfs)pand moet opgedeeld worden in kleinere vlakken, ook wel brandcompartimenten genoemd, om aan brandveiligheidseisen te voldoen. Op die manier kan in geval van brand het vuur onder controle gehouden worden. Een 60 minuten brandwerende deur wordt ingezet bij oppervlakten van 1000m2 om daadwerkelijk brand verspreiding tegen te gaan. Wanneer een oppervlakte van 1000m2 onderverdeeld wordt in kleinere compartimenten, worden die compartimenten voorzien van 30 minuten brandwerende deuren. Een mooi voorbeeld is een hotel. Waarbij elke kamer voorzien is van een brandwerende deur van 30 minuten die mensen kunnen gebruiken, zonder last van rook of warmte te hebben in geval van brand. Voor gebouwen die vragen om bovengemiddelde brandveiligheid bieden wij 90 minuten brandwerende deuren aan.

Vochtwerende deuren en waterbestendige deuren

Vochtwerende deuren worden ingezet in natte en vochtige omgevingen. Dit type deur trekt niet krom en blijft niet klemmen in dergelijke situaties. Het formaat en exacte type deur wordt afgestemd per project. Vochtwerende deuren worden gevuld met ultra licht hardschuim en zijn van de buitenkant bekleed met hardkunststof. Voor binnendeuren waar ruimtes echt nat worden, denk bijvoorbeeld aan een sauna of zwembad, volstaan vochtwerende deuren niet en raden wij waterbestendige utiliteitsdeuren aan.

Geluidswerende deuren

Als oplossing voor geluidsoverlast bieden wij geluidswerende utiliteitsdeuren aan. Geluidsoverlast beïnvloed zowel het werkcomfort als de leefomgeving en kan gemakkelijk verminderd of zelfs voorkomen worden met de juiste geluidswerende deuren.

Stralingswerende deuren

Voor gebouwen waar met schadelijke stralingen gewerkt wordt, bieden wij een assortiment van stalingswerende utiliteitsdeuren aan. Wanneer mensen regelmatig aan stralingen blootgesteld worden, kan dit lichamelijke schade opleveren. Ruimtes met stralingsapparatuur dienen dan ook goed beschermd te worden. Een handeling die verder gaat dan alleen de deuren. Laat ons u informeren over onze totaaloplossingen.

Inbraakwerende deuren

Voor panden met een verhoogd risico op inbraak en vandalisme, bieden wij inbraakwerende deuren. In ons advies voor de beste deur houden wij uiteraard rekening met het hang- en sluitwerk en de verschillende inbraakpreventieklassen.

Combineren van type utiliteitsdeuren

Voor een gedegen advies over de juiste utiliteitsdeur voor uw project, neemt u contact met ons op. Het is mogelijk om verschillende eigenschappen van de utiliteitsdeuren met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van brandwerende en inbraakwerende deuren.

Wat u van BPZ mag verwachten

Door te kiezen voor BPZ, gaat u voor het hoogst haalbare in de Nederlandse markt. Door onze nauwe samenwerking met deurenproducent Van Vuuren Grou en onze focus op flexibiliteit, snelheid en leverbetrouwbaarheid, leveren wij een kwalitatief hoogwaardig product.

Functionaliteit is de belangrijkste eis bij het uitkiezen van de juiste utiliteitsdeur. Wanneer er geen eisen aan de deur worden gesteld op gebied van bijvoorbeeld brandwerendheid, geluidswerendheid of inbraakwerendheid, dan kan de deur volstaan als standaard utiliteitsdeur. Deze deur heeft goede kwalitatieve eigenschappen en is geschikt voor een hoge gebruiksintensiteit.

Benieuwd wat onze utiliteitsbouw deuren voor uw project kunnen betekenen?
Neem contact met ons op!

UTILITEITSDEUR - 0 MINUTEN BRANDWEREND IN DE PRAKTIJK

Geluidswerend Dit deurtypes kent diverse variaties, standaard kent de deur een Rw-waarde van 29 dB, maar er zijn mogelijkheden de deur op te waarderen naar een Rw-waarde van 35, 38, 40, 43, 45 of zelfs 47 dB
Inbraakwerend Deze deur is desgewenst uit te voeren in een inbraakwerende variant, volgens weerstandsklasse II.
Kogelwerend Voor omgevingen met extra hoge eisen is er een mogelijkheid dit deurtype uit te voeren in een kogelwerende variant.
Stralingswerend In ruimten waar hoge stralingscondities voorkomen is het mogelijk deze deur uit te voeren met loodinlage, waardoor deze geschikt is voor röntgenwerende situaties.
Vochtwerend Heeft u te dealen met vochtissues? Er zijn diverse mogelijkheden om deze deur geschikt te maken voor een vochtige omgeving. Vraag naar de mogelijkheden, immers elke situatie is hierin vaak verschillend.
Oeds Kuipers

"ONTZORGEN VAN BEGIN TOT EIND!" Oeds Kuipers - Accountmanager

Neem contact met ons op! keyboard_arrow_right