Utiliteitsdeuren 60 minuten brandwerend

60 minuten brandwerende deuren zorgen ervoor dat, in geval van brand, het vuur zich minder snel kan verspreiden. Doorgaans worden 60 minuten brandwerende deuren gebruikt voor oppervlakken van 1000 m2. Uiteraard zijn niet alleen de deuren bepalend voor de mate van verspreiding van een vuur. Het kiezen van de juiste brandvertragende deur is iets wat in combinatie met alle overige brandwerende materialen moet gebeuren, zoals de muren en ramen in het gebouw.

Brandwerende deuren 60 minuten als oplossing voor situaties met verhoogde brandveiligheidseisen

Voor situaties waar hoge eisen gesteld zijn aan de brandveiligheid hebben wij 60 minuten brandwerende oplossingen. Naast de brandwerende eigenschappen (beschikbaar in grote afmetingen) is ook dit een deur met meer mogelijkheden! De deur is leverbaar in een dikte van 40 en 54 mm en kent in die hoedanigheid tal van opties.  

Het productieproces van BPZ

Het productieproces begint met u. Als álle gegevens van de opdracht zijn verstrekt en akkoord zijn bevonden, begint bij BPZ de werkvoorbereiding. Door de nauwe samenwerking met u als klant en de specialisten op onze afdelingen, kunnen wij de focus leggen op flexibiliteit, snelheid en leverbetrouwbaarheid van de deuren, kozijnen, het bijkomende hang- en sluitwerk en de uiteindelijke leveren en montage. Met het Digimate montageconcept is BPZ voorloper in de markt. Inmiddels is onze organisatie zo'n 15 jaar actief met deze digitale inmeting en bewerking van deuren. Deuren worden uniek genummerd op de plattegronden, waarna ze bewerkt worden in onze eigen deurbewerkingsfabriek in Assen. In deze fabriek wordt de deur middels één van de drie CNC gestuurde machines volledig gefreesd volgens de contouren van het kozijn en wordt het hang- en sluitwerk zoveel mogelijk reeds in de deur aangebracht. De deur wordt vervolgens (gestapeld per bouwdeel) getransporteerd naar de bouwlocatie, waarna ze door eigen monteurs op de bouw worden afgehangen en afgemonteerd. Dit waarborgt een uiterst snelle montage en reduceert de kans op beschadigingen. Daarnaast; een montagewijze welke aansluit op steeds groter wordende invloeden van de ARBO-wetgeving.

Wat u van BPZ mag verwachten

Binnen ons aanbod utiliteitsdeuren zijn verschillende combinaties mogelijk. Afhankelijk van het project adviseren wij over de verschillende type deuren waarbij we uiteraard rekening houden met de voorgeschreven veiligheidseisen. Op het gebied van brandveiligheid beschikken wij over een zeer deskundige groep aan collega’s. Door onze kennis van de meest recente regels en wetgeving van de utiliteitsbouw en woningbouw zorgt ervoor dat u als klant altijd wordt voorzien van een gedegen en deskundig advies op maat.

Neem contact met ons op voor specialistisch advies.

UTILITEITSDEUR - 60 MINUTEN BRANDWEREND IN DE PRAKTIJK

Brandwerend Deze deur kent standaard een brandwerendheid van 30 minuten. Als enkele deur is een maximale hoogte van 2800 mm en een maximale breedte van 1472 mm haalbaar. Als dubbele deur mag de deur maximaal 2692 mm hoog en 1422 mm breed zijn.
Geluidswerend Deze deur kent standaard een geluidswering van Rw 29 dB, desgewenst is het mogelijk om deze variant te leveren in geluidswaardes van Rw 32, 35, 38, 40 of zelfs 42 dB.
Inbraakwerend Deze deur is verkrijgbaar in een inbraakwerende variant, waardoor de deur voldoet aan weerstandklasse II.
Inpandige voordeur Deze deur is geschikt als inpandige voordeur. Voor omgevingen met sterke temperatuurverschillen kan daarbij zelfs gekozen worden voor diverse vormstabiele oplossingen.
Rookwerend Deze brandwerende variant kent tevens een rookwerendheid van 45 minuten.
Stralingswerend Voor stralingsgevoelige ruimten (bijv. MRI-ruimtes in ziekenhuizen) kunnen wij de deur uitvoeren met loodinlage, waardoor de deur geschikt is voor ruimtes met röntgenstralen.
Vochtwerend In ruimtes waar vocht een probleem kan zijn, zijn er mogelijkheden de deur daarvoor een extra bescherming te geven. Vraag naar de mogelijkheden.
Martijn van der Meer

"Ontzorgen van begin tot eind" Martijn van der Meer - Werkvoorbereider Deuren

Neem contact met ons op! keyboard_arrow_right