Brandwerend veiligheidsglas

In brandwerende situaties werken wij met producten van Vetrotech. Voor de 30 minuten uitvoering werken wij met de Vetroflam EW 30, terwijl voor de 60 minuten variant de Contraflam Lite EW 60 onze basis is. Door te kiezen voor deze hoogwaardige producten is veiligheid gewaarborgd en wordt een perfect eindproduct gegarandeerd. Evt. zijn uiteraard andere fabricaten mogelijk.

Vetrotech brandwerend glas

Brandwerend veiligheidsglas beschermen zowel de mensen als het gebouw zelf. Wanneer er brand woedt, ontstaan er warmte transmissies, hete gassen en rook. Dit samen vormt een gevaar voor de bescherming van eigendommen in een pand en uiteraard voor een veilige ontruiming van mensen. Vetrotech brandwerend glas biedt oplossingen die dergelijke dreigingen uitsluiten of minimaliseren. Kortom, ze voldoen aan de hoogstaande eisen en gaan vaak zelfs een stap verder dan de al strenge regelgeving omtrent brandveiligheid. Samen met Vetrotech bieden wij een complete brandveiligheidsoplossing voor uw mensen en eigendommen.

Vetroflam EW 30 en Vetroflam EW 60

SGG Vetroflam is een speciaal voorgespannen, brandwerende veiligheidsbeglazing verkrijgbaar in EW30 en EW60, voorzien van een hitte reflecterende coating. Zo is het glas UV-bestendig, biedt het uitstekende isolatiemogelijkheden en blijft het glas doorzichtig bij brand. Hiermee is Vetroflam zeer geschikt toe te passen voor grote oppervlakken.

Naast het feit dat Vetroflam geheel transparant blijft bij brand, is deze zowel toe te passen in één- als tweezijdig brandbelastbare toepassingen. Omdat veiligheid bovenaan staat, biedt Vetroflam bescherming bij zowel branddoorslag als brandoverslag. De speciale coating reduceert de warmtestraling en optimaliseert het gedrag in geval van brand. Hierdoor vormt SGG VETROFLAM een effectieve barrière tegen rook, vlammen en toxische gassen.

Contraflam Lite EW 30 en Contraflam EW 60

Zoekt u heldere, Uv-bestendige veiligheidsbeglazing in de EW-klasse 30 en 60? Dan ben u op zoek naar Contraflam Lite van Saint Gobain. Het glas bestaat uit een geharde beglazing met een interlayer. Bij brand reageert de interlayer, waardoor Contaflam Lite een isolerende barrière vormt, die de stralingstransmissie aanzienlijk vermindert.

In tegenstelling tot Vetroflam wordt Contraflam ondoorzichtig bij brand. Zo wordt de Uv-bestendige veiligheidsbeglazing bij brand geheel ondoorzichtig door de opschuimende tussenlaag, die een isolerende barrière opwerpt tegen stralingstransmissie.

Contraflam Lite is zeer goed toe te passen in situaties waar veiligheid hoge prioriteit heeft.

Hierbij kunt u denken aan vluchtwegen, scheidingswanden en deuren, passages, trappenhuizen, gevelconstructies en bovenlichtbeglazing.

BPZ voor al uw deuroplossingen

BPZ is een deurenspecialist voor de utiliteitsbouw en de woningbouw. Samen met betrouwbare partners uit de branche bieden wij deuroplossingen aan van een hoog niveau. Door innovatieve oplossingen te bieden, weten we onze concullega’s in de branche voor te blijven. Tevens beschikken wij over een in-huis productieproces, waarmee we de kwaliteit in eigen hand houden. Naast brandwerend veiligheidsglas bieden we een scala aan deuren, kozijnen en alles wat daarbij komt kijken. Neem contact met ons op en ontvang een advies, geheel op maat.

Martijn van der Meer

"Ontzorgen van begin tot eind" Martijn van der Meer - Werkvoorbereider Deuren

Neem contact met ons op! keyboard_arrow_right