Ziekenhuisdeuren: innoverende deuroplossingen voor de zorgsector

  • event02-06-2020
  • schedule14:00
  • personRuben
  • timer2 minuten

 

Ziekenhuisdeuren vragen om specifieke aandacht en details. Naast brandwerend dienen de deuren in veel gevallen bijvoorbeeld ook stralingswerend en geluidsisolerend te zijn. BPZ werkt continu aan het optimaliseren van deuroplossingen voor de zorgsector. Vanuit de wens om innoverende en unieke deuroplossingen voor de zorgsector te kunnen bieden is dochteronderneming Zorgplus geboren. In dit artikel gaan we in op de onderscheidende elementen van ziekenhuisdeuren.

Elementen van ziekenhuisdeuren

Uit ervaring weten we dat schuifdeursystemen in de zorgsector functioneler zijn dan draaideursystemen. Zo kunnen patiënten die afhankelijk zijn van krukken, wandelstok, rolstoel en bijvoorbeeld een rollator, een schuifdeursysteem veel beter bedienen dan een draaideur. Niet te vergeten dat een schuifdeur ontzettend veel ruimte bespaard. Kortom, het draait bij ziekenhuisdeuren om efficiëntie en daar past een schuifdeursysteem goed bij.

Uiteraard dienen ziekenhuisdeuren over een aantal elementen te beschikken om aan veiligheidseisen te voldoen. Een combinatie van elementen, denk aan stralingswerend, brandwerend en geluidwerend, is uiteraard mogelijk.

Stralingswerende ziekenhuisdeuren

Een belangrijk element van ziekenhuisdeuren is dat deze stralingswerend dienen te zien. Uiteraard geldt dit voor specifieke ruimtes in het gebouw. Stralingswerende deuren bieden bijvoorbeeld voor röntgenkamers, radiotherapie en MRI- & CT-ruimtes bescherming aan de werknemers en artsen.

Brandwerende ziekenhuisdeuren

Utiliteitsdeuren vragen vaak om brandwerendheid. Zo ook ziekenhuisdeuren en andere deuren in de zorgsector. Aan de buitenkant kun je aan een deur niet zien of deze brandwerend is, de binnenkant is wat de deur onderscheid. Om aan de brandveiligheidseisen te voldoen kijken Zorgplus en BPZ naar de oppervlakte van het gebouw en de compartimenten waarover het gebouw beschikt. Afhankelijk hiervan kan het zijn dat er 30-, 60-, of 90 minuten brandwerende deuren geplaatst moeten worden.  

Geluidwerende ziekenhuisdeuren

Met oog op privacy is het van groot belang dat o.a. spreekkamers en behandelkamers in ziekenhuizen geluidwerend zijn. Op basis van de gewenste geluidsreductiewaarden (Rw) en geluidsdrukwaarden (dB) maken wij ons advies op. Uiteraard nemen wij u mee in het proces om de gewenste geluidsreductiewaarden en geluidsdrukwaarden te bepalen.

Zorgplus schuifdeursystemen

Onder het merk ‘Zorgplus’ heeft BPZ een innovatief schuifdeursysteem opgezet voor de zorgsector. De schuifdeursystemen van Zorgplus zijn afgestemd op de specifieke wensen en benodigdheden binnen deze branche. Voor elk project leveren BPZ en Zorgplus maatwerk, zodat er voldaan kan worden aan specifieke wensen en benodigdheden. In een informatief en adviserend gesprek neemt het Zorgplus-team u mee door alle mogelijke opties en mogelijkheden die van toepassing zijn op uw project. Uiteraard is een demonstratie van de deuren mogelijk om zodoende een volledig beeld te krijgen van wat de Zorgplus schuifdeursystemen bieden.

Ziekenhuisdeuren van BPZ en andere utiliteitsdeuren

Deurenspecialist BPZ biedt een ruim assortiment utiliteitsdeuren en woningbouwdeuren aan. Met innovatie als drijfveer heeft BPZ door de jaren heen hele mooie innovatieve concepten ontwikkeld. Het Zorgplus schuifdeursysteem is daar één van, maar daar is het zeker niet bij gebleven. Ook op het gebied van hoteldeuren, schuifdeursystemen, utiliteitsdeuren en hang en sluitwerk is BPZ marktleider aangaande innovatieve deuroplossingen.

Lees meer over deurenleverancier BPZ >