Ophanden zijnde samenwerking tussen BPZ en Kwakman zo goed als rond.

  • event12-01-2015
  • schedule12:00
  • personSteffan
  • timer3 minuten

Ophanden zijnde samenwerking tussen BPZ en Kwakman zo goed als rond.

Combinatie van specialisaties brengt nieuw totaalconcept van
wanden en deuren naar de markt (Wall & Door concept)


Deurenspecialist BPZ uit Tynaarlo/Drenthe en wand- en metalstudspecialist Kwakman Afbouw uit Volendam komen elkaar al jaren tegen in bouwteams en op grootschalige bouwlocaties in het land. De twee afbouwers zijn het gewend om structureel samen te werken. Zodoende zitten zij nu rond de tafel voor een meer intensieve en duurzame samenwerking.

Niet meer dan logisch eigenlijk dat dusdanig completerende productgroepen als deuren en wanden deze twee spelers bij elkaar heeft gebracht. Maar deze door een samenloop van omstandigheden gecreëerde samenwerking zal nu een meer formeel karakter krijgen. De spreekwoordelijke ‘klik’ tussen beide partijen heeft geleid tot de wederzijdse wens hier toch iets meer mee te doen. Hun eerste wapenfeit is een nieuw totaalconcept voor wanden, deuren en kozijnen. Binnenkort zal de concrete inhoud hiervan gepresenteerd worden.

In het in 2013 nieuw geopende kantoor van Kwakman Afbouw te Volendam spreken we beide af-bouwers over de aanstaande samenwerking. Aan het woord is John Veerman, directeur van Kwakman Afbouw: “De bouw is al lang de bouw niet meer zoals we die gewend zijn. Nergens kan efficiency nog zo ver worden doorgevoerd als in de bouw. En dat is nodig ook! Samenwerken is wat dat betreft nog de enige manier van efficiënt werken. Ontwikkelingen als BIM en LEAN zijn inmiddels geen noviteiten meer maar de dagelijkse praktijk. Het moge duidelijk zijn dat deze signa-len door BPZ vroeg zijn opgepikt en zij hebben daar gelijk fors op ingezet. Dat BPZ in Kwakman een gelijkgestemde partner herkent met dezelfde filosofie en houding richting de markt vinden wij uiteraard geweldig. Daarnaast leveren zij natuurlijk prachtig aanvullende producten en diensten waar wij uitsluitend toegevoegde waarde in zien.”

Volgens beide directeuren zal de investering in de nieuwe samenwerking voor meerdere partijen en op verschillende gebieden haar vruchten afwerpen. Zo zijn beide spelers reeds gewend om in bouwteams te opereren en dat zal alleen maar soepeler gaan verlopen. De afstemming onderling op de bouwlocatie kan verder worden geoptimaliseerd. Verder zetten zij in op minder faalkosten en uiteraard niet onbelangrijk; een scherpere prijsstelling.

Matthijs Zomer/BPZ vult aan: “Volendam en Tynaarlo liggen zo’n 200 km van elkaar maar dat is dan ook het enige verschil, verder zie ik voornamelijk overeenkomsten. De cultuur van een familiebedrijf zie je goed terug binnen beide organisaties. We delen dezelfde doorpakkersmentaliteit én de ambitie of misschien wel de noodzaak om vooral vooruit te blijven kijken. Niet alleen vooruit kijken naar de markt maar ook naar volgende generaties. Simpel gezegd komt het hier op neer; we willen gewoon steeds beter worden. Beter in ons vak, in kennis, in processen etc etc etc. Door nu elkaars kennis en expertise te delen worden we sámen beter. Van Volendammers is bekend dat zij overal de beste in willen zijn maar geloof me, wij kunnen er hier in het Noorden ook wat van!”

Tijdens de aanstaande bouwbeurs van 9 t/m 13 februari in Utrecht zullen de afbouwers voor het eerst samen acte de présence geven. Naar alle waarschijnlijkheid zullen zij inhoudelijk meer prijs kunnen geven over het nieuwe totaalconcept aangaande wanden, deuren en kozijnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Zomer van BPZ  06-42706450 of John Veerman van Kwakman Afbouw 06-14304019. Zie ook www.kwakmanafbouw.nl of www.bpz.nl