HPL deuren: alles over High Pressure Laminate deuren

  • event18-03-2022
  • schedule08:00
  • timer2 minuten

High Pressure Laminate (HPL) deuren zijn ideaal voor situaties waar veel van een deur gevraagd wordt. Kiest u voor een HPL-deur, dan maakt u een duurzame keuze die kras- en stootvast is. Dit legt een perfecte basis voor utiliteitsdeuren. In dit artikel belichten we in welke situaties je voor HPL-deuren kiest.

Wat is een HPL-deur

HPL staat voor High Pressure Laminate oftewel ‘hoge druk laminaat’. HPL is opgebouwd uit meerdere lagen die onder zeer hoge druk samengeperst worden. Door dit proces ontstaat er een zeer harde, dichte en vormvaste plaat.

Deze hardkunststof toplaag van 0,8 mm biedt bescherming aan de binnendeuren. De vlakke HPL-binnendeuren hebben een deklaag met roodhout onbehandelde kantlatten. Een groot voordeel van HPL-deuren is dat ze stoot- en krasvast zijn. HPL-deuren kunnen dus wel tegen een stootje. Dat maakt dat HPL-deuren zeer geschikt zijn voor ziekenhuisgebouwen, scholen, hotels en kantoorruimtes. Kortom, gebouwen waar veel van een deur gevraagd wordt. Een mooie visuele bijkomstigheid, is dat HPL-deuren heel goed bij de strakke en minimalistische trends van tegenwoordig passen, omdat de vlakke HPL-deuren glad en strak zijn.

Onderhoudsvriendelijke binnendeuren

Doordat de HPL-deur een sterk, glad oppervlak heeft, kunnen er geen deuken en krassen op ontstaan. Het is hierdoor voor vuil niet mogelijk om zich op de deur te verzamelen. De deuren zijn hierdoor gemakkelijk schoon te houden. Vooral in ziekenhuizen en zwembaden is hygiëne extra belangrijk en bieden HPL-deuren uitkomst, doordat ze dus hygiënisch en onderhoudsvriendelijk zijn.

Duurzame deuren

Duurzaamheid is een hot topic wereldwijd en ook in deurenland wordt hier veel aandacht aan besteed. Duurzame deuren zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een lange levensduur. HPL-deuren passen uitermate goed in deze categorie. Wanneer we naar onze eigen HPL-deuren kijken, dan zijn deze uitsluitend gemaakt van gecertificeerde materialen die voorzien zijn van keurmerken. Het productieproces van BPZ is daarnaast met oog voor mens en milieu ingericht. Kortom, een duurzame deur van ontwikkeling tot eindresultaat.

Variatiemogelijkheden zijn eindeloos

HPL-deuren kun je qua look & feel helemaal afwerken naar wens, maar nog belangrijker; ook qua vulling biedt de deur talloze mogelijkheden. De belangrijkste eigenschappen van een deur zitten namelijk aan de binnenkant. De vulling bepaald of een deur brandwerend, vochtwerend, geluidswerend, enzovoort is. Met HPL-deuren kun je de verschillende vullingen variëren en combineren, zodat je niet alleen visueel een prachtige deur hebt, maar zodat de deur ook een functie heeft, naast de voor de hand liggende.

HPL-deuren voor intensief gebruik

Doordat HPL-deuren een hardkunststof toplaag hebben, is de deur stoot- en krasvrij. In gebouwen waar veel mensen komen, zoals ziekenhuizen, kantoren en scholen, bieden HPL-deuren uitkomst. Naast dat ze onderhoudsvrij zijn, zijn ze dus ook bestendig tegen intensief gebruik en grote mensenstromen.

HPL-deuren van BPZ

BPZ-deuren zijn voor een groot gedeelte gemaakt van High Pressure Laminate. Afhankelijk van het project waar we bij betrokken zijn, adviseren we over de vulling van de deuren. Denk aan vochtwering, brandvertraging, stralingswering, rookwering, inbraakwering, enzovoort. Met ons in-huis productieproces zijn we flexibel en in staat tot snelle levering. We werken samen met gerenommeerde partners uit de branche, waarmee we samen tot een hoogwaardig eindproduct komen. Het enthousiaste team van specialisten adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem contact op.

Lees meer over deurenspecialist BPZ >