Collega aan het woord - Roelof Wimmenhove

  • event25-07-2023
  • schedule09:00
  • timer4 minuten

Kennismaken met Roelof Wimmenhove

Kennismaken met Roelof Wimmenhove

Roelof Wimmenhove is al twee jaar werkzaam als werkvoorbereider bij BPZ. Zijn tijd bij BPZ heeft hem de mogelijkheid geboden om elke dag nieuwe dingen te leren en uitgedaagd te worden. Dit heeft ertoe geleid dat hij trots is om deel uit te maken van het team en een bijdrage te leveren aan de succesvolle projecten die wij realiseren.

‘Ik ben 23 jaar werkzaam geweest bij Centraalstaal toen het bedrijf failliet ging. Hoewel het een moeilijke periode was, besloot ik het als een kans te zien om iets nieuws te proberen. Via LinkedIn kwam ik terecht bij BPZ, een bedrijf dat gespecialiseerd is in deuren, kozijnen, hang- en sluitwerk. De verandering van producten sprak me aan, dus besloot ik de sprong te wagen als werkvoorbereider.

Mijn verantwoordelijkheden omvatten het plannen, coördineren en organiseren van verschillende projecten. Ik werk nauw samen met verschillende afdelingen, leveranciers en aannemers om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Bij BPZ is de diversiteit aan projecten veel groter dan ik gewend was. Ook hebben we verschillende leveranciers en werken we aan een verscheidenheid aan projecten. Elk team, werkt aan ongeveer 15-20 projecten per persoon. Ik ben verantwoordelijk voor de voorbereiding, bestelling en nazorg van deze projecten, voornamelijk in de woningbouw- en Zorgplus-sector. Bij mijn vorige baan waren dit maar één of twee projecten (scheepswerven).

Ik kan met overtuiging zeggen dat ik geen dag spijt heb van mijn beslissing om bij BPZ te gaan werken. In het begin werkte ik een half jaar op de calculatieafdeling, maar al snel ging ik aan de slag met de werkvoorbereiding van woningbouw en Zorgplus-projecten. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen is wanneer deuren niet goed zijn geleverd en de nazorg veel tijd vergt. Gelukkig kunnen we deze problemen oplossen in samenwerking met de planning.

Wat ik het leukste vind, is wanneer er verschillende soorten kozijnen en deuren in een project zitten, zoals opdek, stomp en maatwerk koperskeuze deuren. Het stelt me in staat om met verschillende leveranciers contact te hebben en het voorkomt dat het werk repetitief wordt. Het houdt me gemotiveerd en betrokken. Wat ik zo waardeer aan BPZ is de geweldige samenwerking. Iedereen is bereid om te helpen en niemand sluit je buiten. Collegialiteit staat hier hoog in het vaandel en dat maakt het werken nog leuker.

Collega aan het woord - Roelof Wimmenhove

In mijn vrije tijd wandel graag met onze hond Puck in de natuur. Het is een moment waarop ik alles kan loslaten en kan genieten van de kleine dingen om me heen. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn gezin. We maken mooie herinneringen tijdens weekenduitstapjes en vakanties. We hebben een hecht en gezellig gezin. We hebben drie kinderen Jonna, Jard en Rens, waarvan de oudste, Jonna, samenwoont met haar vriend in Groningen.

Elke zondag komen ze bij ons langs en genieten we samen van een gezellig etentje en spelen we spelletjes. We zijn echte spelletjesfanaten en testen nu zelfs nieuwe spellen voor een ontwikkelaar uit Groningen. Het geeft ons plezier en we kunnen onze feedback geven om de spellen te verbeteren. Ik heb altijd een winnaarsmentaliteit gehad en doe er alles aan om te winnen, zelfs tijdens de spelletjesavonden thuis. Onlangs hebben we een escape room-kaartspel gespeeld, waarbij we in twee teams tegen elkaar streden. Bijna elke week spelen we wel een spel, de kast staat helemaal vol.

Collega aan het woord - Roelof Wimmenhove

Onlangs ben ik ook begonnen met mijn jongste zoon, Rens, naar de sportschool te gaan. Mijn oudste zoon, Jard, gaat zelf naar de sportschool en is bezig met zijn eigen fitnessroutine.

Een van de meest bijzondere herinneringen die ik heb aan mijn tijd bij BPZ is de reis naar Noord-Macedonië. Helaas was mijn vrouw ziek en kon ze niet mee, maar ik heb desondanks een geweldige tijd gehad. Ik hoop mijn vrouw, Henrieke, ooit mee te kunnen nemen zodat ze kan zien hoe mooi het daar is. Noord-Macedonië heeft prachtige natuur en we verbleven aan een prachtig meer. Er was van alles te doen en het is een fantastisch land om te bezoeken.

 

Elke dag leer ik iets nieuws en word ik uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen. Ik ben trots om deel uit te maken van dit team en bij te dragen aan de succesvolle projecten die we realiseren. Bij BPZ heb ik mijn plek gevonden en ik kijk uit naar de spannende projecten die nog komen gaan.

Solliciteren?

Lijkt het jou ook leuk om bij BPZ aan de slag te gaan en collega te worden van Roelof? Neem dan een kijkje op de onderstaande pagina: https://www.bpz.nl/over-bpz/werken-bij-bpz/

Roelof Wimmenhove (47 jaar), woont samen met zijn vrouw Henrieke en kinderen in Froombosch. In zijn vrije tijd geniet hij van de tuin, quality time doorbrengen met zijn gezin en wandelen met hun hond.