Collega aan het woord: Joke Bos

  • event07-03-2023
  • schedule09:00
  • timer3 minuten

Kennismaken met Joke Bos

Toen Joke Bos (medewerker administratie) op 1 januari 1996 bij Bouw Produkten Zomer binnenkwam was haar functie nog heel anders dan tegenwoordig. ‘Ik werkte in een klein schuurtje, deelde een computer met mijn collega en het werk was nog niet zo geautomatiseerd’.

Joke schrikt er zelf een beetje van, als ze zegt dat ze al meer dan 27 jaar bij BPZ werkt. Ze is begonnen als verpleegster in een Ziekenhuis. Al snel bleek dit niks voor Joke. ‘Ik was daar veel te ongeduldig voor en vond het stappen destijds leuker’. Een tweetal banen verder begon Joke als telefoniste bij Ventilatiesystemen De Rooij. Hier had ze het erg naar haar zin en één van haar collega’s was Thijs Zomer.

Collega aan het woord: Joke Bos

Toen Thijs de kans kreeg om Handelsonderneming De Rooij over te nemen greep hij deze met beide handen aan. Handelsonderneming De Rooij werd Bouwprodukten Zomer en zo is Thijs het avontuur begonnen samen met twee andere collega’s van De Rooij. Na drie jaar kwam Joke er als vierde teamlid bij. ‘We werkten toen in een klein schuurtje in Tynaarlo, ik deelde een computer met mijn collega en mijn werk was nog niet zo geautomatiseerd. ‘s Winters was de waterleiding wel eens bevroren en moesten we bij de buren naar het toilet. We hadden geen overbodige luxe, maar het was wel heel erg gezellig!

In die 27 jaar is er natuurlijk veel veranderd. Inmiddels zitten we in een luxe pand in Assen en is Matthijs (de zoon van Thijs) nu mijn werkgever. Waar we in het begin met z’n vieren werkten, werken we nu met meer dan 60 mensen! We hebben bij BPZ een hele fijne groep collega’s en een goede werksfeer. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik de snelle groei van ons bedrijf af en toe best lastig vond. Het kleinschalige mis ik af en toe wel beetje. Anderzijds kan je natuurlijk veel van elkaar leren en is het prachtig om de veranderingen door de jaren heen te zien.

Die veranderingen zijn niet alleen bij de groei van het bedrijf te zien, maar ook binnen mijn functie. Vroeger nam ik de telefoon op en moest ik in mappen zoeken om te kijken wat er was afgesproken qua prijzen. Dat kan je je nu niet meer voorstellen. Nu is alles op de computer zo terug te vinden. Ik begin mijn dag vaak met de bankzaken, kijk of alle betalingen goed zijn verwerkt in het boekhoudsysteem, maak nieuwe facturen op en moet soms incassobureaus ergens achteraan sturen. Geen dag is hetzelfde op de administartie en de dag vliegt echt voorbij!

Het beangstigt mij soms wel een beetje hoe snel de tijd gaat. Dan zie ik nieuwe jonge collega’s en denk ik terug aan de tijd dat ik net ben begonnen. Inmiddels ben ik 64 jaar en komt mijn pensioen steeds dichterbij. Soms vind ik dat wel jammer. Mijn man Frank zou wel willen dat het al zover is. Gezellig samen thuis zijn. Maar ik wil graag nog wat omhanden hebben. Als het eenmaal zover is dan zou ik het liefst ergens vrijwilligers werk willen doen, zoals in de lokale bibliotheek of in een leuk winkeltje. Bedenk maar wat. Als ik maar onder de mensen ben!

Collega aan het woord: Joke Bos

Mijn leukste herinnering van de afgelopen jaren? Dat is moeilijk! Ik heb hier zoveel meegemaakt! Als ik toch iets moet kiezen dan is dat, dat we in de begintijd altijd rond Sinterklaas verkleed gingen als pieten en bij onze klanten snoepgoed naar binnen gooiden. Hier kregen we hele positieve reacties op, al was niet iedereen even blij met de rommel, lacht Joke. Daarna gingen we naar een kroeg in Vries en gingen we heerlijk eten met z’n allen’.

Solliciteren? 
Lijkt het jou ook leuk om bij BPZ aan de slag te gaan en collega te worden van Joke? Neem dan een kijkje op: https://www.bpz.nl/over-bpz/werken-bij-bpz/

 

Joke Bos (64 jaar), woont samen met haar man Frank in Eelde. In haar vrije tijd is ze graag aan het puzzelen, netflixen of shoppen.