Collega aan het woord: Dominic Diekema

  • event19-04-2023
  • schedule08:15
  • timer3 minuten
Collega aan het woord: Dominic Diekema

Kennismaken met Dominic Diekema

Dominic Diekema is Accountmanager bij BPZ en heeft in de afgelopen zes jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan. De vrijheid in zijn huidige rol geeft hem de kans om echt impact te hebben op het proces van BPZ. Hij vertelt waarom zijn werk hem zoveel uitdaging biedt én vooral ook voldoening geeft.

‘’Mijn eerste buitendienst functie was bij een bedrijf voor kozijn gereedschap en vervolgens heb ik bij een ijzerhandel gewerkt. Hier heb ik erg veel kennis en ervaring opgedaan. Door mijn interesse in hang- en sluitwerk en deuren kwam BPZ op mijn pad, en nu zes jaar later, werk ik hier nog. Ik ben begonnen als projectleider hang- en sluitwerk, maar al vrij snel merkte ik dat het niet helemaal mijn ding was. Uiteindelijk ben ik in 2019 de buitendienst verkoop ingegaan met de regio Noord-Holland en de Polder en dat bevalt zeer goed.

Als accountmanager heb je hier veel vrijheid en het is een gezellig en hecht team. Door de korte lijnen en het directe contact met alle collega’s kun je snel schakelen. De deuren staan hier letterlijk en figuurlijk altijd open. Iedereen werkt met elkaar, of je nou op de calculatie, de receptie of als accountmanager werkt. Alleen samen behalen we het gezamenlijke eindresultaat. Dit zie je ook terug op privégebied. Zo vond ik het bijvoorbeeld geweldig hoeveel reacties ik kreeg toen onze dochter werd geboren. Daardoor kan je zien dat het bedrijf hecht is en dat waardeer ik.

Het mooiste project? Dat is moeilijk om te zeggen. Elk project heeft zijn charmes, maar als ik moet kiezen dan kies ik de Kwekerij in Utrecht, dit was een project van ultieme samenwerking. Hier mochten we vanaf het begin meedenken in de maatvoering en uitvoering van kozijnen en deuren. Een mooi voorbeeld is dat bij het liftrappenhuis de deuren met de wanden zijn meegezet in dezelfde kleuren. Dit ziet er heel gaaf uit. Een ander project die ik niet snel zal vergeten is het ruimtevaart onderzoek (SRON) centrum in Leiden. De kozijnen zijn net even anders dan anders uitgevoerd, gemaakt volgens wens van de architect. De aannemer heeft de deuren en wanden bekleed met latten zodat het 1 geheel is geworden. Persoonlijk haal ik een hoop voldoening uit het gedeelte van meedenken, advisering en uiteindelijk tot realisatie komen met elkaar. Op deze manier krijg de opdrachtgever wat hij wil, tegen een zo goed mogelijke oplossing voor zowel aannemer als de opdrachtgever.

Wat voor mij zo leuk is aan het werken bij BPZ is, naast het hechte team, dat het altijd uitdagend blijft. Inzet tonen, hard werken en geen uitdaging uit de weg gaan. Complexe projecten pakken we dan ook met beide handen aan. Maar wat ik het belangrijkste vind is dat, of een werk nou groot of klein is, er geen verschil is en of het nou gaat om 3 of 300 deuren, daar maak ik geen onderscheid in.

In de toekomst hoop ik nog bij vele projecten van begin tot het eind betrokken te zijn. Dan zie je echt alles en kan je meedenken en adviseren bij de keuzes die worden gemaakt. Als zo’n project dan klaar is en ik rondloop in het gebouw, ben ik best wel een beetje trots!’’

Collega aan het woord: Dominic Diekema

Solliciteren?

Lijkt het jou ook leuk om bij BPZ aan de slag te gaan en collega te worden van Dominic? Neem dan een kijkje op de onderstaande pagina: https://www.bpz.nl/over-bpz/werken-bij-bpz/

Dominic Diekema (39 jaar), woont samen met zijn vriendin en vier kinderen in Heerenveen. In zijn vrije tijd is hij graag op pad met het gezin, aan het wandelen of motorrijden.