BPZ start met grootste trans-Atlantische project in haar geschiedenis!

  • event30-05-2017
  • schedule13:00
  • personSteffan
  • timer2 minuten

 

Een project met ca. 2000 kozijnen, evenveel deuren, beglazing en hang- en sluitwerk. Ga er maar aan staan! Als een dergelijk project zich in Nederland voordoet, is dat al een logistiek huzarenstukje. Maar als een dergelijk project zich afspeelt aan de andere kant van onze wereldbol (hemelsbreed ca. 8000 km vanuit Tynaarlo) wordt dat huzarenstukje een ware uitdaging. In opdracht van Ballast Nedam Speciale Projecten is BPZ betrokken bij het nieuwe HNO ziekenhuis in Otrabanda, Curaçao. In samenwerking met diverse partners, waaronder Staalkozijn, Van Vuuren deuren en Balink glas leveren wij op dit project per container alle onderdelen aan. Inmiddels zijn de eerste stalen kozijnen ruim een jaar geleden geplaatst, en is nu het moment gekomen om de deuren af te hangen. Het eerste bouwdeel is dan ook in week 21 gestart. Om het project vleugels te geven is gezocht naar een plaatselijke monteur. Een monteur met Nederlandse roots, welke kennis heeft van de Nederlandse bouwprocedures.
 

HNO ziekenhuis in Otrabanda Curaçao

 

Inmiddels hangen de eerste deuren. Een absolute pluim voor het projectteam welke dit project vanuit Tynaarlo nauwgezet heeft begeleid. Collega’s Marco Wapsenkamp, Oeds Kuipers, Maarten Tiersma, Koen de Jonge en Emile Cornelissen tekenden voor de voorbereiding op het project. Daarnaast vervulde onze uitvoerder Esdert Bardewee de invulling van de planning en bemoeide zich met het logistieke proces rondom dit megaproject.

Vanaf 31 mei zal ook onze projectleider van dit project, Matthijs Zomer, 12 dagen lang aanwezig zijn in Curaçao om het project ter plaatse in goede banen te leiden. Met het fantastische uitvoeringsteam van Ballast Nedam SP moet dat zeker goed komen. We staan aan het begin van de daadwerkelijke uitvoering van het project, aan de voorbereiding zal het niet liggen. Wij als BPZ zijn trots dat wij betrokken zijn bij het grootste overzeese project welke een Nederlandse aannemer ooit gebouwd heeft!

 

Voor een indruk over waar we het over hebben, verwijzen wij u graag naar de voortgangsfilm van week 14; https://goo.gl/JkFFxm  

Op de site van de architect, EGM architecten, is een impressie te vinden van hoe het gebouw er uiteindelijk uit komt te zien; https://goo.gl/emlEpH