BPZ nu ook STIP-certificeerd!

  • event01-10-2018
  • schedule14:00
  • timer1 minuut

 

BPZ nu ook STIP-gecertificeerd!


Alle hout afkomstig uit duurzaam/verantwoord beheerd bos.


Als familiebedrijf is BPZ al van oudsher zeer betrokken bij het duurzaam inkopen van haar grondstoffen. Sinds jaar en dag zijn wij FSC®- en PEFC-gecertificeerd, daar komt nu ook de STIP-certificering bij!

STIP is hét bedrijfskeurmerk dat aangeeft dat een houtverwerkingsbedrijf uitsluitend hout uit verantwoord/duurzaam beheerde bossen in- en verkoopt. STIP-gecertificeerde bedrijven worden gecontroleerd op de inkoopstromen van hout. Eerst in een vooronderzoek, daarna in de certificering en vervolgens steeds opnieuw. De controles worden uitgevoerd door onafhankelijke, erkende certificatie-instellingen. Objectief, deskundig en ervaren.

Voor u als klant houdt STIP in dat u bij BPZ uitsluitend hout uit duurzaam/verantwoord beheerde bossen ontvangt. Door deze certificering is BPZ nu in staat om verantwoord en duurzaam hout, bijvoorbeeld FSC® en PEFC™, ook gemengd toe te passen en vervolgens aan u te leveren onder het STIP-keurmerk.

De STIP-certificatieregeling is goedgekeurd door de Nederlandse overheid en de TPAC-commissie, ofwel de Toetsingscommissie Inkoop Hout.

Kiest u voor een samenwerking met BPZ, dan kiest u dus voor 100% duurzaam/verantwoord hout!