BPZ behaalt VCA** 2017/6.0 certificaat

  • event15-06-2020
  • schedule14:00
  • personSteffan
  • timer1 minuut

Bij BPZ mogen wij vanaf deze week het predicaat VCA** 2017/6.0 dragen. Na een uitvoerige audit van keuringsinstantie DEKRA, gaat BPZ van één ster naar twee sterren VCA-niveau. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Door middel van het VCA-programma kan BPZ gezond en veilig te werk gaan en het aantal ongevallen verminderen.

Veiligheid boven alles

"Als bedrijf hebben wij veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Zo blijven wij structureel verbeteren en investeren in de veiligheid van zowel onze werknemers als die van onze partners. Het VCA twee sterren certificaat is daarmee een bevestiging op onze inzet en huidige werkwijze.”, benadrukt Matthijs Zomer. “Het certificeringsproces heeft veel tijd en inzet gevergd van onze collega’s. Dit maakt dat wij zeer trots zijn op het behaalde eindresultaat!"

Opwaardering van VCA* naar VCA**

Voorgaande jaren mocht BPZ al het predicaat VCA* (VCA één ster) voeren. Om van VCA* naar VCA** 2007/6.0 te komen dient een behoorlijke inspanning te worden geleverd. Zo moet er naast het uitvoerend niveau, ook een opwaardering komen op het gebied van beleid, structuur en planvorming ten aanzien van veiligheid, gezondheid en milieu. Zo beschikt BPZ over een VGM-RI&E en worden middelen, materieel en medewerkers gekeurd op VCA of VCA-VOL diploma. Daarnaast wordt de veiligheidsbewustzijn vergroot door: het ingevoerde LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse), het inzetten van toolboxmeetings/werkplekinspecties en worden alle VGM-aspecten afgestemd met onze medewerkers/monteurs en opdrachtgevers.