Alles over deurbeveiliging tegen inbraak voor bedrijfspanden en utiliteitsbouw

  • event12-11-2020
  • schedule10:00
  • timer3 minuten

 

 

Deurbeveiliging checklist en tips

 

We willen ons allemaal veilig voelen op ons werk en in huis. Goede deurbeveiliging is de sleutel op het gebied van safety. Deuren (en ramen) zijn immers dé manieren om gebouwen te betreden. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden en zaken die het niveau van deurbeveiliging beïnvloeden. Van het kiezen van de juiste deur en van gedegen hang en sluitwerk tot toegangscontrole. In dit artikel zetten we alles omtrent de juiste deurbeveiliging op een rij, specifiek voor de utiliteitsbouw en de woningbouw.

 

Inbraakwerende deuren

Inbraakwerende deuren; zo simpel kan het zijn. Vooral voor panden met een verhoogd risico op vandalisme en/of inbraak zijn inbraakwerende deuren een uitermate goede oplossing. Er zijn 6 verschillende niveaus van inbraakwerendheid:

 

  • Weerstandsklasse 1: Enkel bestand tegen fysieke kracht
  • Weerstandsklasse 2: Fysieke kracht met behulp van werktuigen zoals bijvoorbeeld een schroevendraaier
  • Weerstandsklasse 3: Fysieke kracht met werktuigen zoals bijvoorbeeld een koevoet
  • Weerstandsklasse 4: Fysieke kracht met gebruik van zware hefbomen, bijlen en hamers
  • Weerstandsklasse 5: Fysieke kracht met behulp van klein elektrisch gereedschap en de enige ervaring
  • Weerstandsklasse 6: Fysieke kracht (voor de ervaren inbreker) in combinatie met elektrisch en hydraulisch gereedschap

 

Uit onderzoek blijkt dat een inbreker gemiddeld 3 tot 5 minuten probeert binnen te dringen. Wanneer het hem dan nog niet gelukt is om in te breken zal hij vertrekken. Om een beeld te geven: een 5 minuten inbraakwerende deur valt in weerstandsklasse 3. Een 3 minuten inbraakwerende deur valt in weerstandsklasse 2.

 

 

 

Domus Door: wanneer veiligheid prioriteit heeft

Eén van de unieke BPZ-deurconcepten is de Domus Door. De Domus Door voldoet aan alle Europese eisen en biedt bescherming op het hoogste niveau. De isolerende deur houdt indringers buiten en beschermt daarnaast tegen brand, rook en geluid. Het is een deur van hoog niveau die zowel in de utiliteitsbouw als in de woningbouw steeds vaker aangevraagd wordt. Denk bijvoorbeeld appartementencomplexen met strenge eisen wat betreft de inbraakwerendheid en brandveiligheid. Het zijn namelijk onderhoudsvrije deuren met een robuust karakter welke licht bedienbaar zijn. De Domus Door beschikt over brandklasse A. Eén van de eisen van brandklasse A materialen is dat deze een zeer geringe vuurbelasting dienen te bezitten. Hiermee zijn de Domus Doors zeer geschikt voor toepassing in extra beschermde of veiligheidsvluchtroutes.

 

Lees meer over Domus Doors >

 

Gedegen hang- & sluitwerk

Een hoogstaande, inbraakwerende deur stelt weinig voor als het hang- en sluitwerk niet op hetzelfde niveau mee kan komen. Wat ons betreft is gedegen hang- en sluitwerk een basisvereiste. Kwaliteitsscharnieren, sloten en cilinders zijn overigens ook een vereiste voor deuren die aan voorgeschreven standaarden willen voldoen. Het loont dus om zaken te doen met een deurenspecialist die met betrouwbare en gerenommeerde partners op dit gebied werken.

 

Lees meer over hang- en sluitwerk >

 

 

Toegangscontrole

De afgelopen jaren is toegangscontrole in populariteit toegenomen. Werd het vroeger nog gezien als een systeem wat een bezoeker niet welkom liet voelen, brengt het tegenwoordig juist een gevoel van veiligheid. Vooral in utiliteitsgebouwen waar personeel in en uitloopt is toegangscontrole een fijn concept. In geval van brand is het heel inzichtelijk wie zich in het gebouw bevindt, ongewenste bezoekers zijn gemakkelijk buiten te houden en bij verlies van sleutels hoeven sloten niet vervangen te worden. Daarnaast biedt het heel veel praktische voordelen die niet zozeer met veiligheid te maken hebben.

 

Lees meer over toegangscontrole >

 

 

Deurbeveiliging van BPZ

Als deurenspecialist zijn wij uitermate goed op de hoogte van de verschillende vormen van deurbeveiliging. We hebben een team aan specialisten die zowel op het gebied van woningbouw als utiliteitsbouw kunnen adviseren welke vorm van deurbeveiliging het beste bij u past. Met ons in-huis productieproces zijn we flexibel en in staat om snel te kunnen leveren. We werken samen met gerenommeerde partners uit de branche waarmee we samen tot een hoogwaardig eindproduct komen. Het enthousiaste team van specialisten adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem contact op.

 

Lees meer over deurenspecialist BPZ >