Collega aan het Woord: Henk Dekker

  • event26-06-2023
  • schedule13:00
  • timer5 minuten
Collega aan het Woord: Henk Dekker

Kennismaken met Henk Dekker

Henk Dekker (medewerker calculatie/verkoop), heeft op jonge leeftijd zijn carrière gestart. Na het opdoen van ervaring bij diverse bedrijven, heeft hij zijn weg gevonden bij BPZ, waar hij al sinds 2001 werkt. Hij was +/- de tiende medewerker die bij Bouwprodukten Zomer in dienst trad en hij geniet nog steeds van zijn werk door de afwisseling en de prettige collega's.

 

“Als +/- tiende medewerker kwam ik binnen bij Bouwprodukten Zomer, nu BPZ. Ik ben hier komen werken doordat mijn vrouw Janny, met wie ik bijna 30 jaar gelukkig getrouwd ben, vriendin is met Jacqueline, de vrouw van Henri Zomer. Op de verjaardagen van Henri en Jacqueline kwamen we Thijs weer tegen, en de rest is geschiedenis en toekomst.

Voordat ik mijn reis bij BPZ begon, werkte ik bij een metaalbedrijf genaamd Python. Python produceert een breed scala aan metalen constructies, waaronder traphekken, balkonhekken, trapleuningen en spiltrappen. Een baan waar ik veel ervaring in de bouw opgedaan heb. Echter, voordat ik in de wereld van de bouw dook, had ik een totaal andere carrière. Vanaf mijn achttiende tot mijn vijfentwintigste was ik actief in de Vee en Vleeshandel. Deze stap in mijn leven begon toen mijn vader op mijn zeventiende in het ziekenhuis belandde met een hartinfarct. Aangezien hij zelfstandig ondernemer was, moest zijn bedrijf doorgaan, en dus besloot ik direct na de middelbare school aan het werk te gaan om hem te ondersteunen.

Met trots kan ik zeggen dat ik inmiddels al 22 jaar werkzaam ben bij BPZ. In de beginjaren was ons werk zeer divers vanwege het brede scala aan producten dat we verkochten. Denk aan vlieringtrappen, matomrandingen, dakramen, balkon- en traphekken, colt brandventilatie, lichtstraten, lichtkoepels en schoorsteen omkastingen. We waren betrokken bij zowel de verkoop als de projectmatige montage van deze producten. Hoewel iedereen zijn eigen specialisatie had, was het belangrijk dat we allemaal de basisvaardigheden beheersten. Thijs, onze oprichter, besteedde dan ook veel aandacht aan kennisoverdracht en scholing op productniveau.

Met een klein en hecht team kenden we elkaar door en door en werkten we gezamenlijk aan het succes van onze organisatie. In de loop der tijd zijn we gegroeid tot een team van meer dan 60 medewerkers. Hoewel we nog steeds een hechte groep zijn met gezellige collega's, is de focus steeds meer komen te liggen op deuren, kozijnen, hang- en sluitwerk en montage. Hierdoor zijn we feitelijk veranderd van een handelsmaatschappij naar een volwaardige onderaannemer en producent. Deze ontwikkeling heeft onvermijdelijk geleid tot het ontstaan van verschillende afdelingen, gezien de complexiteit en regelgeving binnen ons vakgebied.

Gezien de hectiek van ons dagelijks werk, hechten we veel waarde aan bedrijfsuitjes, barbecues, uitstapjes en onze geliefde vrijdagmiddagborrels. Deze momenten zijn essentieel om het teamgevoel te behouden en even te ontspannen. Ze bieden ons de gelegenheid om de banden te versterken en te genieten van elkaars gezelschap. Mijn motto is dan ook: "Alleen samen kunnen we successen behalen, in je eentje kom je nergens."

Als calculator heb je de mogelijkheid om aan diverse projecten te werken. Het is een afdeling waar ik me prettig bij voel, met fijne collega's en een jong en dynamisch team. Steeds vaker zijn we al vanaf het technisch ontwerp van de opdrachtgever/architect betrokken, waarbij we advies geven en de regelgeving op het gebied van bouwbesluit, brandveiligheid, geluid, EBV, PKVW en de combinatie hiervan in kaart brengen. Uiteraard behoren hier ook accurate ramingen en calculaties bij. Hierdoor krijgen we steeds meer een adviserende rol richting opdrachtgevers, architecten en aannemers.

Eén van mijn leukste herinneringen bij BPZ was de eerste gezamenlijke reis naar het buitenland, namelijk Hongarije. Het hele team en hun partners waren aanwezig. We hadden de kans om het ontwikkelingswerk van Thijs te bewonderen. Hij ging daar al vele jaren met de caravan op vakantie en had een vervallen wijngaard met een charmant huisje op een idyllische plek gekocht. BPZ heeft nog steeds een reisvereniging waar we maandelijks een klein bedrag van ons salaris inleggen, zodat we elke twee jaar een buitenlandse reis kunnen maken. Op deze manier krijgen we de kans om verschillende landen te verkennen, zoals Hongarije, Polen, Ierland, Tsjechië en Macedonië, die we al hebben bezocht. Deze reisjes zijn vermoeiend met volle agenda's en lange avonden en nachten, maar gezelligheid kent bij BPZ geen tijd.

Vroeger zei ik altijd dat ik de laatste tien jaar van mijn carrière op de markt wilde werken. In de hectiek van de bouwwereld leek het me heerlijk om eenvoudig kaas of bloemen te verkopen als standwerker op de markt. Geen gedoe meer met vertraagde leveringen, uitval, machineproblemen of afwezige deureninstallateurs, en geen kleine lettertjes meer in eindeloze contracten. Kortom, alles wat eenvoudiger. Maar inmiddels begin ik daar steeds meer op terug te komen. Bij BPZ hebben we steeds meer controle over onze productgroep en ondanks onze groei verloopt alles steeds soepeler.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met amateurvoetbal, geniet ik van vissen en werk ik graag in de tuin. Onze dochters van 27 en 25 zijn inmiddels het huis uit. De jongste werkt in Denemarken aan de universiteit in Kopenhagen en voor de oudste zijn we net bezig te verhuizen naar Zuidwolde, die komt dus weer 200 meter bij ons vandaan wonen. De dames zijn allebei echte wereldreizigers, dat hebben ze niet van mij. Ik blijf het liefst thuis, haha.

Toch als we het dan over reizen hebben, in de toekomst staat er nog een reis gepland naar Bali met het hele gezin. Onze oudste dochter heeft daar een half jaar vrijwilligerswerk gedaan voor Kolewa.   Ze wil ons graag laten zien waar ze heeft gewerkt. We hadden al plannen gemaakt, maar helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. Het is momenteel erg lastig om iets te plannen vanwege drukke agenda's, maar we gaan dit in de toekomst zeker nog doen.”

Solliciteren?

Lijkt het jou ook leuk om bij BPZ aan de slag te gaan en collega te worden van Henk? Neem dan een kijkje op de onderstaande pagina: https://www.bpz.nl/over-bpz/werken-bij-bpz/

 

Henk Dekker (58 jaar, maar jong van geest), woont samen met zijn vrouw Janny in Zuidwolde. In zijn vrije tijd is hij graag aan het vissen, in de tuin bezig of aan het werk bij de leukste voetbalvereniging van Zuidwolde. Natuurlijk mag je hem ook geheel vrijblijvend benaderen voor informatie.