Alles over bedrijfsdeuren voor de utiliteitsbouw

  • event30-09-2020
  • schedule08:00
  • timer2 minuten

 

 

Er komen verschillende aspecten kijken bij bedrijfsdeuren. Naast certificering en keurmerken zijn er ook aspecten zoals brandveiligheid, vochtwerend en inbraakveiligheid waar een bedrijfsdeur vaak aan moet voldoen. Dit is echter geheel afhankelijk van het type pand. Elk pand heeft andere behoeften en dat maakt het adviseren over en het produceren van bedrijfsdeuren een specialisme. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van bedrijfsdeuren.

Maatwerk bedrijfsdeuren

Bedrijfspanden vragen veelal verschillende dingen van een deur. Grote bedrijfshallen hebben andere behoeften dan bijvoorbeeld kantoorgebouwen of winkelcentra. Voor het ene pand is het heel belangrijk dat de deuren van hoog niveau inbraakwerendheid zijn, een ander pand heeft juist vochtwerende-, brandwerende- of stralingswerende deuren nodig. Een combinatie van deze verschillende facetten is ook mogelijk. Bedrijfsdeuren zijn dus eigenlijk altijd maatwerk, omdat de behoefte voor iedereen anders is.

Gecertificeerde bedrijfsdeuren

Veiligheid en voorschriften zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van de juiste deuren. Afhankelijk van het type pand en waar het staat, gelden er naast de reguliere certificering ook specifieke regel- en wetgeving voor bedrijfsdeuren. Denk bijvoorbeeld aan panden die van een bepaalde mate van brandveiligheid voorzien moeten zijn. Voor deze gebouwen gelden strikte voorschriften die ook, wellicht nog wel meer dan andere facetten in een pand, van toepassing zijn op de bedrijfsdeuren. Ook op het gebeid van inbraakveiligheid, vochtwerendheid en stralingswerendheid gelden er verschillende certificeringen.

Duurzame bedrijfsdeuren en keurmerken

Verduurzamen van processen is iets waar je vandaag de dag niet meer omheen komt. Duurzaamheid staat in elke branche centraal, zo ook op het gebied van deuren. Hedendaagse certificeringen zijn dan ook noodzakelijk om aan te tonen dat de materialen, waarvan de deuren gemaakt zijn, het milieu ook recht aan doen. Denk bijvoorbeeld aan verantwoord geproduceerd hout, waarbij de omgeving van de bomen behouden blijft. Keurmerken als STIP, FSC en PEFC worden gewaarborgd door Stichting Keuringsbureau Hout en laten zien dat een deur aan de gestelde duurzaamheidseisen voldoet.

Bedrijfsdeuren van BPZ

Als deurenspecialist in de utiliteitsbouw en woningbouw zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Elke klant ontvangt van ons advies wat aansluit bij de unieke situatie die geldt voor hem of haar. We kijken naar wensen en naar wat wetgeving en regelgeving voorschrijft. Op basis daarvan weten we altijd weer een prachtig product aan te bieden. Ons in-huis productieproces zorgt ervoor dat we ook daadwerkelijk in staat zijn om maatwerk te kunnen leveren. We zijn flexibel en in staat tot snelle levering. Goed om te weten is dat we voor specialistische aspecten, zoals hang- en sluitwerk, samenwerken met gerenommeerde partners uit de branche. Op die manier weten we altijd een hoogstaand eindproduct te leveren.  Het enthousiaste team van specialisten adviseert u graag over de mogelijkheden. Neem contact op.

Lees meer over deurenspecialist BPZ >