Persbericht BPZ NEEMT BELANG IN HARRYVAN Kozijnen 09-02-2017

PERSBERICHT

Overname biedt focus en versterkt marktpositie

HARRYVAN VERKOOPT KOZIJNENFABRIEK

Timmer- en meubelfabriek Harryvan uit Slochteren heeft haar kozijnentak ‘Harryvan Kozijnen’ verkocht aan de huidige commercieel directeur Marcel Romijn en Matthijs Zomer van iAdoor Holding (tevens eigenaar van deurenspecialist BPZ uit Tynaarlo). Harryvan Kozijnen blijft gevestigd in Slochteren. De bedrijven Harryvan Interieur en FritsJurgens Taatsdeurscharnieren blijven in het bezit van de familie Kamminga en hebben vanwege de afstoot van de kozijnendivise de mogelijkheid om versterkt door te groeien.

Meer focus
De verkoop van de kozijnentak past in de groeistrategie van Harryvan. “We hebben sterke groeiambities die vragen om het aanbrengen van meer focus”, vertelt directeur Marko Kamminga. Deze kunnen we met de verkoop van onze kozijnentak nog beter leggen. Mijn broer Ruben en ik hebben de dagelijkse leiding over Harryvan Interieur en richten ons op de internationale uitbouw van FritsJurgens. Marcel Romijn, die al geruime tijd commercieel directeur is bij Harryvan Kozijnen zal zich (samen met Matthijs Zomer) volledig richten op het verder uitbouwen van Harryvan Kozijnen.”

Sterkere marktpositie
BPZ uit Tynaarlo is in Nederland marktleider in het leveren en monteren van deuren, hang- en sluitwerk en beglazing. Door de participatie in Harryvan Kozijnen kan het bedrijf nu ook kozijnen in eigen beheer produceren. Hierdoor wordt niet alleen de marktpositie versterkt, maar kan het bedrijf ook nog meer innovatieve oplossingen ontwikkelen. BPZ had al geruime tijd de wens om een diepgaande samenwerking te zoeken met een onafhankelijk opererende A merk kozijnenfabriek. Met name de aanstaande CE normering is daarin de drijfveer geweest. “In de nabije toekomst worden er in Nederland enkel nog deuren inclusief kozijnen in de markt gezet, het is volgens de CE wetgeving (met name op het gebied van brand-, rook- en geluidswerendheid) van belang om complete elementen te leveren en monteren. Deze nieuwe denkwijze heeft ons doen besluiten om onze focus en daarmee ons productenpakket verder uit te breiden. Door direct in te steken met een A-merk kozijnenfabrikant met een uitstekende machinale, denken wij klaar te zijn voor de toekomst”, aldus Zomer.

Betrouwbare partner
De toekomst van Harryvan Kozijnen is in goede handen, stelt Kamminga. “De combinatie van Marcel Romijn en Matthijs Zomer is zeer daadkrachtig. Marcel is ambitieus en kent het bedrijf door en door. Matthijs Zomer en daarmee BPZ hebben we in de afgelopen jaren leren kennen als betrouwbare en prettige samenwerkingspartner. Het is - evenals Harryvan - een familiebedrijf en heeft hetzelfde DNA en een vergelijkbare klantfocus. Dat vonden we belangrijk: voor onze medewerkers en onze klanten.”

;